Thursday, 7 February 2013

Unbelieveable

Bismillilahhirrahmanirahim 

Apa? Mengapa? Asal? Ahhhh? K over sangat .

Assalammualaikum, ku susun jari jemari untuk menaip kisah-kisah galmouuurrku untuk post pertama tahun ini di bulan February ? Sudah, cukup dengan ayat selebriti . Pendahuluan karangan ini sangat tidak memuaskan, mungkin kasi markah B- . Kembali kepada kata ganti pertama GUA . Gua ada cerita best and cerita sedih, mungkin . I tell you right now . Haahahha .

Plot 1 : Cerita baik 
Kanak- kanak bersama kawan-kawan sekolahnya medapat cuti raya cina selama seminggu kalah orang yang nak menyambutnya . Itu bermakna mendapat outing keluar penjara selama seminggu, jumpa family katanya .Kanak- kanak tersebut ialah aku Ehhh . Ayat jiwang skema habislah . Hahahahha .


Konklusinya : Happy k Happy .


Plot 2 : Cerita without title . (sad)
Undetect --'


Konklusinya : Tiada motif .

Post ini tidak memaparkan apa-apa jenis gambar untuk menarik perhatian 
Normallah, kalau budak PMR or SPM got many types of homework. If not, nothing gonna make sense lah . And , when your teacher said :


"Ok, cikgu nak kasi homework sebab kesian sangat dekat hampa. Kalau tak kasi, konpem hampa bosan dekat rumah" . Katanya ==''
Ayat-ayat manis from them sempena Gong Xi Fai Cai 
"Hari ni, cikgu ada sikit Angpau nak bagi banyak ouuuhh" . *Even we knew what is the Angpau that our teacher said . "Cikgu kasi dua keping sorang satu" *Macam nak bagi duit raya lah kononnya T.T

Malas, malas, malas . Hentikan semua drama ini . Ohyeah .
"But, you said that you don't want to put any image on this post ?" I only makes a drama ;p . 
Actually there were the simple things for success in your life or score any exam . Firstly, don't forget about your SOLAT to Allah S.W.T and don't forget about your DUA because Allah always listen your problem and your wishes and also love ourself <3 . Then , push yourself to stop be a lazy person in every time . Do your revision and Insyaallah you will find the successful things . *Insyaallah sama- sama kita berusaha ! ;D Senyum lepas pakai #colgate merah menyala .


Always Doa , Hardworking , Tawakal

Ok , done with it . May Allah bless your day with the barakah . Insyaallah 

22 comments:

fatin aziz said...

hehe..banyak kerja ek? xpe2 usaha. saya dah lalui semua tu dulu :)

kasya syiera said...

haha..kalau cuti mesti ada kerja sekolah.good luck

Seneorita Baharin said...

hahha...lawak la :D haishh..btw thank Q sbb join my short segmen, xcukup 30org lg, awk peserta trawal jgk, tahniah..nnt i'll be updating my bloglist.thank Q :)

Yasmin Aris said...

sabar2. ;)

liyana tarmizi said...

love ur words ! mind follow back ? www.beingliyanatarmizi.blogspot.com :D

Banie Shahrir said...

Ikhram, goodluck for your exam (PMR), I wish you all the best. InsyaAllah

Ikhram Sobri said...

@fatin aziz ahahha , banyaaaaak . ok , terima kasih kak !

Ikhram Sobri said...

@Seneorita Baharin Hahahah , nasib baik sempat ^^ thank you sebab pilih saya jadi bloglist !

Ikhram Sobri said...

@Yasmin Aris Insyaallah sabaaaarrrr ;D

Ikhram Sobri said...

@liyana tarmizi Syukran ^^ done follow . nice blog .

Ikhram Sobri said...

@Banie Shahrir Syukran kak banie , goodluck jugak , Insyaallah straight A's spm untuk akak . Ameenn ;D

aien hermionie said...

mesti belajar rajin2 tau..

Download Games and Movies said...

Cara Praktis Mengisi Pulsa
Cara Praktis Mengisi Pulsa
Cara Praktis Mengisi Pulsa
Cara Praktis Mengisi Pulsa
Cara Praktis Mengisi Pulsa

Yumida Huda said...

nice perenggan last...yup..semuanya perlukan usaha di samping memohon pdNya
follow sini..jemput singgah ke blog Yumida

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

aku dulu memang malas nak buatkerja rumah, haha

PuanGojes said...

morning ^^
thanks visiting PG ya ^^

Thaqif Abd Aziz said...

Blogwalking di sini :)

my blog --> daxxstories.com

Adyana Hudsan Blobby said...

hey , tips berguna .calon spm here .
please follow me dyanasan-budakbosan.blogspot.com .Thanks .dah follow kamu :)

Emas Putih said...

nice sharing. btw sy follow sini .jmput singgah n follow blog Y http://www.kisahemasputih.com/

nazzoro said...

uyoooo aku baca macam kau buda u . tapi baru form3 :O . btw all the best pmr kahkah

done follow you :)

Yan Ty said...

chill...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)